2018. szeptember 27., csütörtök

A bébiőr, amivel ráfáztunk és a bébiőr, ami végül bevált


Egyértelművé vált számunkra a nyáron, hogy amint sikerül végre beköltöznünk a házunkba, szükségünk lesz egy bébiőrre. Míg a lakásban a szobák egymás mellett voltak, ráadásul a Kicsi szobája a mi szobánkból is megközelíthető volt, addig a házunkban a gyerekszobák a tetőtérben vannak, a hálónk pedig az alsó szinten. Egy bébiőr a Kicsi miatt nélkülözhetetlen lett.

Milyen szempontok voltak számomra fontosak?

- olyan legyen, aminek a hatósugarát nem zavarja be, hogy 1 emelettel feljebb kell fognia a jelet
- lehessen hangot adni rá, hallani akarok minden neszt, ugyanakkor a légy zümmögésére nem vagyok kíváncsi
- nem kell, hogy a legújabb modell legyen
- megbízható legyen
- ne legyen drága

Hetekig nézegettem, olvasgattam a használók véleményeit, és így döntöttem a Motorola MBP Wifis bébiőre mellett. 
Miért is:
- sokan írták, hogy nem zavarta be a házban a szintek közti különbség
- milyen jó, hogy nem adapteres, mert így a kertbe is magával tudja vinni a szülő
- sőt, milyen jó már, hogy wifis, mert így akár a munkahelyén is hallhatja a szülő, hogy a gyerek mit csinál otthon a másikkal
- az ára is egész jó volt

Így hát megrendeltem és gyorsan meg is érkezett. Nem volt bonyolult a beüzemelése, egy appot kellett letöltenem a telefonomra, összehangolni a bébiőrrel és működhetett is.
Mi is volt a probléma? Ha épp a net szolgáltatásunk akadozott és bizonyos szint alá csökkent, megszűnt a kapcsolat a telefon/tablet és a bébiőr között, a bébiőr lecsatlakozott és nem is kapcsolt vissza, csak ha kézzel visszakapcsoltuk. Vagyis? Ha épp nem volt wifi vagy megfelelő erősségű, a bébiőr kikapcsolt. Szülő nyugodtan alszik, mondván úgy is hallja a bébiőrön keresztül, ha a Kicsi felsír, erre a fenéket, mert a bébiőr nem működik bizonyos szituációkban. Eléggé bajos egy kisgyerek esetében.
Azt azért kiemelném, ha nem volt probléma a wifi erősségével, tényleg semmi probléma nem volt a két szint között, sőt, a férjem 50 km-rel távolabb a munkahelyéről be tudott hallgatózni, hogy mi is történik a gyerekszobában. 
Úgyhogy nem ajánlom ezt a készüléket azoknak, ahol problémás lehet a wifinek az erőssége néha. Számomra nem adott elég biztonságot.

Ugyanakkor a Motorolát egy megbízható márkának tartom, így továbbra is böngészgettem, így bukkantam egy másik termékükre. Ez pedig a Motorola MBP audió bébiőre.
Mi is volt benne szimpatikus?
- wifire ráfáztunk, ez egy mezei bébiőr, hurrá
- tetszett, hogy nem elemes, ugyanis volt elemes is a Nagynál és utáltam, hogy olyan gyorsan cserélgetni kellett benne az elemet
- tetszett, hogy közvetlenül a fali csatlakozóba lehet dugni, így ha elmegyünk valahová és szükséges, nem kell keresgélni, hogy hol a fenében van az adapter
- rém egyszerű a kezelése. Bedugod, hangot adsz rá, csatlakoztatod a szülő egységet és működik is.

Szuper a termék, maximálisan elégedett vagyok vele. Nem volt drága, nem a legújabb, de pont azt nyújtja, amire szükségem van. Hallok minden neszt, néha azt is amit nem akarok és biztonságos.
Nagyon tudom azoknak a szülőknek a figyelmébe ajánlani ezt a bébiőrt, akik olcsóbb, de biztonságos, nem a mai kamerás, wifis bébiőrt szeretnék.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése